Premiats Vila de Pedreguer edició 2019

Les 3 col·leccions guanyadores d'aquesta edició són les següents:

PRIMER PREMI

"A TRAVÉS DEL CRISTALL"

Mónica Murillo Artabe (Madrid)

"En aquesta sèrie expose la meua particular visió de la vida a la ciutat. Passejant pels carrers m'absorbeix una cerca inconscient, intimista i pròxima a través de les centenars de vidrieres que vaig trobant al meu pas. Observe cada personatge d'una forma minuciosa i discreta per a no agredir en excés aqueix instant, aqueixos trossets de vida de personatges que semblaren sentir-se protegits per aqueix cristall. A això s'uneixen els seus reflexos, aqueixa realitat paral·lela que afig més història si cap a aqueixa fotografia triada."

SOBRE L'AUTORA:

Afeccionada i apassionada de la fotografia especialment de la fotografia de carrer.
Actualment està en procés de crear la seua web.


logo instagram @moni_murillo_street

logo facebook monimurillophoto

SEGON PREMI

"HISTÒRIES D'UN TREN"

Manu Barreiro Rodríguez (Beasain, Guipúscoa)

"Desperta la vetusta ciutat amb la promesa d'un nou dia…
El sol apunta amb força i l'abarrotada andana espera una vegada més les anades i vingudes dels esgavellats trens que acullen en les seues rases entranyes als seus singulars viatgers…
Els humils corredors i racons dels vagons, atestats de passatgers, es converteixen així en testimonis de les més curioses històries, moments i vivències…
Cada finestra ens mostra una escena diferent i única, adornada amb profundes mirades, infinites tristeses, innocents somriures, recòndits pensaments…
Són emocions en la seua versió més pura…
Goig, soledat, alegria, tristesa i vida al mateix temps…
Molta vida…

Són, simplement…
Històries d'un tren."


SOBRE L'AUTOR:

www.manubarreiro.com

TERCER PREMI

"SARCASMUS"

Rubén Vázquez Trujillo (La Línia de la Concepció, Cadis)

"Aquesta col·lecció de tres obres formen part d'un dels projectes fotogràfics que vaig iniciar fa ja alguns anys en què actualment continue treballant. Amb “SARCASMUS” pretenc exposar una visió diferent de la fotografia de carrer, jugar amb la ironia, la burla i el sarcasme, donant major protagonisme al missatge que pretenc transmetre, anteposant-lo a qüestions tècniques i estètiques, i d'aquesta manera oferir, amb totes i cadascuna de les fotografies que conformen aquest treball, un “nano relat” que conten visualment situacions mordaces, humorístiques i burlesques.
El noranta per cent d'aquestes fotografies estan realitzades amb un telèfon mòbil de l'any 2013, perquè entenc que la captació del moment, d'aqueix moment, no està renyida amb la qualitat de l'arxiu, quan el que es pretén oferir és una història visual, sóc de l'opinió que és preferible conservar el moment a través de l'eina que siga, abans que no tindre'l.
No sempre tenim la nostra càmera a mà i a punt quan se'ns apareixen les fades."


SOBRE L'AUTOR:

Nascut en La Línia en 1971 es pot considerar aficionat a la fotografia des de 1988, quan comença a fer els seus primers passos amb càmeres rèflex senzilles i a experimentar de manera autodidacta amb el laboratori en Blanc i Negre. En 1991 es trasllada a Sevilla on estudia fotografia en el Centre d'Estudis de la Imatge (C.E.I.) durant el curs 91-92. Torna a la Línia i en 1995 ingressa en l'Agrupació Fotogràfica Artística Linense (A.F.A.L.), on ha impartit multitud de cursos d'iniciació a la fotografia i de laboratori.

Dins de les seues preferències reconeix la fotografia documental, i sobretot, el paisatge natural i urbà, com a temes predilectes, emprant la tècnica fotogràfica clàssica i artesanal de laboratori químic en Blanc i Negre en tots els seus treballs fins a l'any 2.008.

Ha participat en més de 500 mostres i exposicions col·lectives al llarg de tota la geografia espanyola i ha publicat fotografies en nombrosos catàlegs d'àmbit nacional i internacional.
Dins de l'apartat d'exposicions calen destacar les de caràcter personal

“Macroflora, a vista d'insecte” (La Línia), “Retrospectiva” (La Línia),
“Espais Naturals” (Jerez de la Frontera, Córdoba i La Línia),
“Paisatges” (Còrdova i Canals) i “Angelets” (La Línia).

Actualment apodera més d'un centenar de guardons entre premis nacionals i internacionals, d'entre els quals cal destacar la Medalla de Plata de la FIAP en el XXXII Trofeu Guipúzkoa Internacional 2.004.

El mes d'octubre de 2.004 la Federation Internationale de L`Art Photographique, (FIAP), institució reconeguda per la UNESCO, li concedeix el títol A.FIAP.

logo facebook Rubén Vázquez Trujillo

Fuse

Espai Cultural · C/ Mestre Serrano 31 baix · 03750 Pedreguer (Alacant)

Suscríbete a nuestro newsletter / Subscriu-te al nostre newsletter
Copyright © AFAP
Diseño/disseny CREA1STUDIO