Jurat VIII concurs fotogràfic Vila de Pedreguer 2022-23

En aquesta edició comptem amb:

Borja Abargues

BORJA ABARGUES

Fotoperiodista de professió, és natural de Gandia (València, Espanya) encara que està establit a la ciutat de València. La seua càmera ja li acompanyava des que estava en el col·legi i ha continuat fent-ho allà on vaja. Així i tot, mai hauria imaginat que aquell aparell que tanta fascinació li produïa es convertiria en una cosa indispensable, fent-li viatjar de llarg a llarg del món a la recerca d'històries que relatar visualment.

Va estudiar a l'escola Blank Paper de València. Allí companys i mestres com Ricardo Cases i Julián Barón li van inculcar la idea de “intentar contar històries a través de les imatges abans de saber com s'utilitza una càmera”.

Borja ha recorregut diversos llocs del planeta amb la ferma intenció d'actuar com a altaveu d'aquells que necessiten ser escoltats. No pot evitar recordar al mític periodista Ryszard Kapuściński quan pensa en la guerra, però més encara quan es tracta de la pobresa i de les històries que amaga darrere.

El seu reportatge “MARIONETES DEL FUTUR” ha sigut divulgat en el National Geographic España. En ell aquest fotoperiodista ha visitat el camp de refugiats de Shatila (zona occidental de Beirut, Líban) per a donar a conéixer al Palestinian Youth Club, un equip de bàsquet que serveix com a via d’escapament per a les refugiades més joves, que veuen en l'esport una de les poques esperances per a llaurar-se un futur lluny de Shatila i la crueltat de la guerra.

Reportatge "Marionetes del futur"

www.borjaabargues.com

logo instagram @borjaabargues

MENA SAMBIASI

Nascuda a Buenos Aires (l'Argentina), va despertar la seua curiositat per la fotografia i el cinema a una edat primerenca, a través de l'estètica i enquadraments que observava en sèries i pel·lícules.
Va estudiar publicitat en l'Institut Tècnic i irònicament l'única assignatura que va suspendre va ser fotografia. Posteriorment va complementar la seua formació estudiant Producció de Cinema i TV, on gaudia moltíssim de la part creativa.

Per a Mena la fotografia és un mitjà d'expressió alhora que terapèutic. Com ella mateixa descriu: “Ser capaç de poder reflectir com em sent en una imatge em fa voler repetir el procés una vegada i una altra, m'ajuda a entendre qui soc i com em sent sense la necessitat de la paraula”.
El seu entorn favorit per a la fotografia és la ciutat. Allí troba els seus elements d'expressió, i l'atrauen particularment els detalls que reflecteixen un tot.
És una fotògrafa de carrer ¨atípica¨ ja que utilitza un zoom de 50-140mm.
El seu treball es divideix en dues mirades:

  • Els “reflexos”, creats per a ser desconstruits. A través d'ells Mena compon una realitat alternativa, repleta de capes òptiques que són producte de la seua mirada curiosa. Els reflexos són ambigus i, com un viatge al descobriment, cada detall pot canviar la impressió inicial. Una profunditat qüestionable, un debat entre realitat i il·lusió.
  • Les fotografies “directes”, d'altra banda, tracten sobre la soledat i en la seua majoria no tenen un context clar. En elles destaquen coses que a primera vista poden semblar tristes, encara que per a la percepció subjectiva d'aquesta fotògrafa reflecteixen esperança i bellesa.


En 2001 Mena es trasllada a Espanya. Actualment viu a Madrid i treballa com a fotògrafa i operadora de càmera.

logo instagram @menasambiasi

logo instagram @mensambiasi.fm

Entrevista en UpPhotographers

Mena Sambiasi
Xepo WS

MÓNICA MURILLO

La seua vida sempre ha estat vinculada a la fotografia per mitjà de son pare. La major part de la seua infància va estar envoltada de negatius, diapositives i cambres fosques. Encara que no li sorgira aquesta passió a una edat primerenca, va acabar emergint allà pel 2017, convertint la fotografia en el seu mitjà d'expressió i en part de la seua vida quotidiana.

Ha realitzat col·laboracions i entrevistes per a diferents mitjans com a Carrete Street, Eye Photo Magazine, Progressive-Zine, FotokaleaUP Photographers, 1:1 Photomagazine, Her Side of the Streets (Women in Streets) i "El Kit del Fotógrafo" entre altres. Destaquen la "Píldora de Calle" (entrevista) en la web del col·lectiu "La Calle es Nuestra®", la col·laboració en el llibre "Fotografía de Calle" de Jota Barros o el projecte "Miradas Adentro" juntament amb altres 18 fotògrafs. També ha obtingut diversos premis en concursos fotogràfics com el Fotoedib en 2018 (2ª clasificada), el Street Photography organitzat per Blipoint en 2019, el V Vila de Pedreguer en 2019 o el 50 aniversari de Casanova Foto (2022); ha sigut instagramer del mes de març de Fujifilm 2020 i ha guanyat en tres ocasions en el calendari de Fujifilm a Espanya (2019, 2020 i 2022).

La fotografia de carrer és la que més practica, encara que està en procés de desenvolupar la seua mirada personal també en altres disciplines.

logo instagram @moni_murillo_street

logo instagram @moni_murillo_photo

Entrevista en UpPhotographers

Fuse

Espai Cultural · C/ Mestre Serrano 31 baix · 03750 Pedreguer (Alacant)

Suscríbete a nuestro newsletter / Subscriu-te al nostre newsletter
Copyright © AFAP
Diseño/disseny CREA1STUDIO