Finalistes Vila de Pedreguer edició 2021-22

Les col·leccions que han passat a la final en la VII EDICIÓ són les següents:

"MOMENT DECISIU"

FRANCISCO MANUEL MAS MAS (Crevillent, Alacant)

"En la meua mirada sempre hi ha un control de la llum, color i contrastos esperant el moment decisiu, trobe la imatge impactant."

SOBRE L'AUTOR:

manuel.masmas.9

logo instagram @manuelmasmas

"ANIMALS DEL CAIRE"

MAUDE BARDET (La Haia, Països Baixos)

"Els animals de treball gairebé han desaparegut de les ciutats europees. És clar, els gossos són omnipresents, però els cavalls són poc comuns. El Caire encara els té, i no és poc freqüent trobar parades, i es fixen a la ciutat. Al barri de Giza, fins i tot es poden trobar camells. Animals i homes es barregen, compartint dificultats i alegries, treballant braç a braç."

SOBRE L'AUTORA:

www.maudebardet.com

logo instagram @puuuuuuuuce

"PRINCESES DEL CARRER"

MAUDE BARDET (La Haia, Països Baixos)

"Durant l'última dècada, els activistes han criticat les joguines i els vestits de princesa per tenir un efecte negatiu sobre les noies, suposadament suggereixen que l'actiu més valuós d'una noia és la seva bellesa, que anima una preocupació insana per l'aparença física. No obstant això, a tot el món, el somni de la princesa s'està fent fort, com demostren aquests exemples del nord d'Àfrica, Europa i Amèrica Llatina. I saps què? ... M'encanten les princeses del carrer!"

SOBRE L'AUTORA:

www.maudebardet.com

logo instagram @puuuuuuuuce

"DE CARRER"

JOSÉ Mª MARTÍN HERNÁNDEZ (València)

"L'ala est del Museu Príncep Felip de València ofereix un espectacle d'ombres i reflexos que es projecten en la piscina adjacent, i que són generades per les columnes de l'edifici, pel pont de l’Assut de l’Or i per l'edifici confrontant de l'Àgora. Aquestes ombres són molt diferents en funció de l'hora del matí i de l'estació de l'any, depenent de la posició del sol. Nombroses persones passegen despreocupades realitzant les seues activitats quotidianes, alienes a la bellesa de l'entorn i al fet que, inconscientment, també formen part d'aquest."

"ENTRE LLETRES"

NACHO VARELA (Madrid)

"Llegir el periòdic en una taverna sorollosa de Malasaña o assegut en una vorada en una plaça de Roma. Devorar un llibre d'amor assegut en un portal de la GapVia. Són persones absortes entre lletres que es mostren alienes a la bullícia del carrer i als objectius de fotògrafs curiosos que els observen."

SOBRE L'AUTOR:

www.nachovarelaphoto.com

logo instagram @nacho_varela_photo

"DIES PLUJOSOS"

NACHO VARELA (Madrid)

"El paraigua és un objecte tan fotogènic que mereix sempre la pena banyar-se i eixir al carrer a buscar-los. La pluja dota sempre a les fotografies d'un aire melancòlic i aquest es fa encara més evident si aconseguim incloure en ella a alguna persona solitària caminant sota el seu paraigua."

SOBRE L'AUTOR:

www.nachovarelaphoto.com

logo instagram @nacho_varela_photo

"LOVERS (AMANTS)"

NACHO VARELA (Madrid)

"Lovers són tres històries de tres amors diferents. Els amants nocturns a l'eixida d'un bar a Madrid, la història d'una parella que passeja distant en el pont de Dom Luís i el passeig de la mà gaudint d'una vesprada d'estiu."

SOBRE L'AUTOR:

www.nachovarelaphoto.com

logo instagram @nacho_varela_photo

"BUSCANT-TE"

JUAN LUIS GARCÍA GÓMEZ (Marchamalo, Guadalajara)

"Visitant una exposició del Museu d'Art Contemporani de Vigo, on els espais de llum i color creen una il·lusió òptica, he afegit la interacció dels visitants per a donar un altre sentit i contar una història."

SOBRE L'AUTOR:

logo facebook juanluysoy

logo instagram @juanluys1

"SOL D'HIVERN"

LUIS OLIVÁN TENORIO (Madrid)

"Després de la falsa cuirassa de cristall, la llum dibuixa gestos íntims: intuïcions inesperades, poses perdudes, expressions transparents… il·luminades pel sol d'hivern."

SOBRE L'AUTOR:

www.olivantenorio.com

logo instagram @olivantenorio

"ESPAIS SOLITARIS"

JORGE PÉREZ FRESQUET (Algesires, Cadis)

"L'espai arquitectònic és el medi físic on se situen els cossos dins de les estructures edificades. Aquests espais, a vegades, es troben poc freqüentats i es converteixen en espais solitaris. Aquesta és la soledat, tant de l'espai com del visitant, que es representa en aquestes imatges. Ací, la limitada presència humana genera un contrast visual (formes corbes-línies rectes i conceptual (biològic-inert) genera una tensió visual que atrau i, alhora, inquieta a l'espectador."

SOBRE L'AUTOR:

www.photosfresquet.com

logo instagram @photosfresquet

logo instagram photosfresquet

"MIRANT"

MANU BARREIRO RODRÍGUEZ (Beasain, Guipúscoa)

"Sèrie de fotografies obtingudes durant la visita a l'exposició retrospectiva “Untold Stories” de Peter Lindbergh a La Corunya. Mentre la gent mirava absorta les meravelloses fotos de gran format de Lindbergh, aprofitava per a passejar a la seua esquena i observar la combinació que oferia la gent i les fotografies. I en aqueixos moments d'observació, prendre aquestes instantànies…"

SOBRE L'AUTOR:

www.manubarreiro.com

logo instagram @manubarreiro

"NOSALTRES"

GABRIELA CHINEA (Madrid, Espanya)

"El carrer vist amb un biaix femení, per a descobrir a dones de diferents generacions, raça i condició social, que comparteixen una mirada forta, a vegades còmplice. Cadascuna explicant-nos a la seua manera una història, que jo endevine de superació i llance davant una vida que, en massa ocasions, es fa una mica més complexa per a nosaltres."

SOBRE L'AUTORA:

logo instagram @gaby_chinea_foto

"GOLDONI"

MARC PASCUAL DOMÍNGUEZ (Cocentaina, Alacant, Espanya)

"De la infància es guarden molts records, molts.
Sempre he relacionat els tractors o mules mecàniques amb els seus propietaris. Els recorde amb sobrepés, ‘grossos’ els deia sent una criatura. I, Els havien que la marca dels tractors que conduïen era ‘Goldoni’ i em feia molta gràcia, així que la usava per a ser cruel amb els meus companys de classe...
Hui he deixat de ser cruel encara que recupere aquesta paraula, en to anàleg, per a titular el meu arxiu fotogràfic."

SOBRE L'AUTOR:

logo instagram marc.pascualdominguez

logo instagram @marc_pascual_dominguez

"A L'OMBRA DEL FANAL"

RUBÉN RODRÍGUEZ FERNÁNDEZ (Madrid, Espanya)

"Ens relaten contes de sabates de cristall i carrosses que es tornen carabasses. Els desitjos es transformen amb la nit, amb la foscor. Ens espanten amb éssers que habiten les ombres i ens encega la por. No ens parlen de les heroïnes que s'atreveixen a abandonar la seguretat del dia per a convertir-se en el que necessitem, llums en les nostres nits. Guies que ens permeten avançar en les nostres pors infonent-nos confiança perquè, a poc a poc, ens alliberen i puguen alegrar-se en observar en silenci, ja apagades, com caminem… a l'ombra dels fanals."

SOBRE L'AUTOR:

logo instagram @rubeninrf

www.rubeninrf.squarespace.com

Fuse

Espai Cultural · C/ Mestre Serrano 31 baix · 03750 Pedreguer (Alacant)

Suscríbete a nuestro newsletter / Subscriu-te al nostre newsletter
Copyright © AFAP
Diseño/disseny CREA1STUDIO