Finalistes Vila de Pedreguer edició 2020-21

Les col·leccions que han passat a la final en la VI EDICIÓ són les següents:

"CLAROBSCUR"

ALBERTO VERDÚ MARTÍNEZ (Monòver, Alacant)

"La importància de disposar de manera adequada les llums i les ombres per a donar-li una major expressivitat al que es vol mostrar."

SOBRE L'AUTOR:

www.albertoverdufotografo.com

"DARRERE DEL CRISTALL"

ALBERTO VERDÚ MARTÍNEZ (Monòver, Alacant)

"Darrere dels cristalls de ciutats com Oporto, Bruges i Roma succeeixen xicotetes històries que reflecteixen la vida al carrer."

SOBRE L'AUTOR:

www.albertoverdufotografo.com

"STREET FANTASY (FANTASIA DE CARRER)"

ANTONIO GARCÍA ANDRÉS (Barcelona, Catalunya)

"Entendre la ciutat com una cosa real al principi, però on poden succeir situacions extraordinàries i fantàstiques, que pot arribar a semblar irreals: l'home que vola, el dálmata que ha perdut les seues pigues o el gos més llarg del món."

SOBRE L'AUTOR:

Antonio García Andrés, nascut a Orihuela i resident des de fa 6 anys a Barcelona. Arquitecte i fotògraf en el seu temps lliure. El seu treball ha sigut publicat en diverses pàgines web de fotografia i en diverses revistes digitals. Ha sigut finalista en diversos concursos.

logo instagram @aantonio_ga

"L'ÍNDIA"

JAVIER ARCENILLAS (Madrid)

"La imatge dels intocables dormint per les urbs de Kolkata cada nit esglaia.
Un terç de la població d'aquesta ciutat índia habita als carrers i cada dia un mantell humà emplena les cantonades i l'asfalt de famílies senceres que pernocten en el fred i mullat sòl al costat de les rates, els corbs i el fem."

SOBRE L'AUTOR:

www.javierarcenillas.com

"MISSATGERS"

JAVIER ARCENILLAS (Madrid)

"En plena pandèmia de la COVID19 centenars de missatgers han treballat a jornada completa per a dotar la ciutat de comandes.
Sota la soledat d'uns carrers buits han sigut els autèntics pobladors urbans, marginats laboralment el seu treball s'ha tornat necessari i indispensable."

SOBRE L'AUTOR:

www.javierarcenillas.com

 

"EL QUE ELS NÚVOLS NO COMPTEN"

JOSÉ CARPÍN (Madrid)

"La pandèmia va transformar els meus somnis en desitjos efímers i inassolibles. Així i tot, en els núvols vaig trobar l'últim anhel d'il·lusió. Mirar cap a elles és l'última esperança per a tornar a començar."

SOBRE L'AUTOR:

logo instagram @josecarpin_

 

"CONTRAPUNT"

JUAN MIGUEL CERVERA MERLO (Mijas, Màlaga)

"Es defineix contrapunt com el contrast que es produeix entre dues coses que succeeixen simultàniament o que es troben juntes. Persones i geometria jugant a l'amagatall en una partida d'escacs en la qual tot acaba en taules."

SOBRE L'AUTOR:

Des que recorde, fotografiant a la meua manera.

fotografiasdejuanmi.blogspot.com

 

"MUSEU"

JUAN MIGUEL CERVERA MERLO (Mijas, Màlaga)

"Entre les parets del museu el temps sembla congelar-se i apareixen històries com a eixides d'un somni que es mostren davant teu sense rubor. Escenes que mai es repetiran i només la retina de l'espectador pot conservar."

SOBRE L'AUTOR:

Des que recorde, fotografiant a la meua manera.

fotografiasdejuanmi.blogspot.com

 

"RGB"

JULIÁN AURELIO DUEÑAS VALLEJO (El Puig, València)

"La síntesi additiva consisteix a poder expressar tot el que veiem mitjançant una senzilla mescla de tres colors llum primaris:
Roig, Verd i Blau.
Amb només tres ingredients podem recrear un univers de color i traduir a imatges tot el que ens envolta. La vida en si mateixa, cada xicotet detall, cada moment que passa. Una xicoteta porció de temps capturada per a l'eternitat.
Un acte màgic. Això és la fotografia."


SOBRE L'AUTOR:

www.aurhelium.es

logo instagram @aurhelium

"LLUM I OMBRA"

LUIS MANUEL GÓMEZ GARCÍA (Còrdova)

"Fotografies realitzades a la província de Còrdova, aprofitant llums i ombres dels carrers i edificis de la ciutat."

"STREET COLOR MEDITERRANI"

MANUEL MAS MAS (Crevillent, Alacant)

"L'especial arquitectura dels pobles de la província d'Alacant, des del rural al modern, dóna un caràcter d'intemporalitat, de calma i de vivor o siga de mediterraneitat.
Localitzar l'escenografia a la província és doncs fàcil, relativament. Es tracta de passar hores i hores de caps de setmana buscant LA LLUM, una llum que no sorgeix a qualsevol hora, que es vist des de tons cremosos fins extremadament vius i que només un ull entrenat pot reconéixer.
Molt més difícil resulta que un personatge o personatges passen per l'enquadrament precís en el moment d'òptima llum. I això em porta moltes vegades a esperar, 30, 40, 50 minuts en el mateix enquadrament, pacientment, o tornar durant setmanes als mateixos llocs...fins que ix la foto tal com la vaig pensar en el meu cervell."


SOBRE L'AUTOR:

Com fotògraf local porte una sèrie d'anys presentant-me a concursos locals de la regió, amb alguns primers, segons, tercers premis. Podíem resumir el meu currículum com un fotògraf local que vol fer el seu Treball amb honradesa.

manuel.masmas.9

logo instagram manuelmasmas

 

"BALLOONS (GLOBUS)"

MAUDE BARDET (La Haia, Països Baixos)

"Tot fotògraf de carrer té elements que li resulten més atraients que uns altres. Per a mi, aquests són el cotó de sucre, les teles per a penjar i sobretot… els globus. Els globus són acolorits, tenen una bonica forma, semblen ballar en el cel i solen anar acompanyats de xiquets juganers. També poden produir imatges misterioses en ocultar els rostres de les persones."

SOBRE L'AUTORA:

www.maudebardet.com

logo instagram puuuuuuuuce

"STREET RENAISSANCE (RENAIXEMENT DE CARRER)"

MAUDE BARDET (La Haia, Països Baixos)

"Quan vaig començar amb la fotografia, un dels consells que vaig rebre va ser anar als museus a estudiar composició. Vaig pensar que era una idea estranya, però després d'uns anys vaig començar a reconéixer "quadres" al carrer, és a dir, moments en els quals tots els personatges estan disposats com un pintor renaixentista els haguera disposats en el llenç. Són instants rars que trobe molt gratificants. És encara més rar aconseguir capturar-los amb la càmera."

SOBRE L'AUTORA:

www.maudebardet.com

logo instagram puuuuuuuuce

"MEITATS"

NACHO VARELA (Madrid)

"Reflexos urbans que apareixen de manera espontània i que serveixen per a compondre imatges en meitats a vegades simètriques i altres vegades absolutament diferents, però que sempre tenen alguna cosa de màgiques."

SOBRE L'AUTOR:

logo instagram nacho_varela_photo

"WINDOWS (FINESTRES)"

NACHO VARELA (Madrid)

"Un sol punt de llum, que il·lumina interiors i fa que un local en obres, un garatge o l'interior d'un ferri adquirisquen un aire misteriós, místic i preciós."

SOBRE L'AUTOR:

logo instagram nacho_varela_photo

"REFLEJOS DE UM BARRIO: MOURARIA (REFLEXOS D'UM BARRI: MOURARIA)"

RODRIGO VARGAS (Lisboa, Portugal)

"Mouraria és un barri ple d'història: la seua gent, edificis i objectes són un reflex d'aquesta riquesa cultural continguda en totes les capes que el componen."

SOBRE L'AUTOR:

www.rodrigo-vargas.com

"MULTILISBOA"

RODRIGO VARGAS (Lisboa, Portugal)

"La diversitat cultural de Lisboa es deu en gran part a la ubicació geogràfica en l'estuari del Tajo, la qual cosa li ha permés ser un punt estratègic d'unió entre Europa, Àfrica i Amèrica."

SOBRE L'AUTOR:

www.rodrigo-vargas.com

"SARCASMUS"

RUBÉN VÁZQUEZ TRUJILLO (La Línea de la Concepción, Cadis)

"Aquesta col·lecció de tres obres forma part d'un dels projectes fotogràfics que vaig iniciar fa ja alguns anys i en el qual actualment continue treballant. Amb “SARCASMUS” pretenc exposar una visió diferent de la fotografia de carrer, jugar amb la ironia, la burla i el sarcasme, donant major protagonisme al missatge que pretenc transmetre, anteposant-lo a qüestions tècniques i estètiques, i d'aquesta manera oferir, amb totes i cadascuna de les fotografies que conformen aquest treball, un “nano relat” que conte visualment situacions mordaces, humorístiques i burlesques.
El noranta per cent d'aquestes fotografies estan realitzades amb un telèfon mòbil de l'any 2013, perquè entenc que la captació del moment, d'aqueix moment, no està renyida amb la qualitat de l'arxiu, quan el que es pretén oferir és una història visual, sóc de l'opinió que és preferible conservar el moment a través de l'eina que siga, abans que no tindre'l.
No sempre tenim la nostra càmera a mà i a punt quan se'ns apareixen les fades."

SOBRE L'AUTOR:

Aficionat a la fotografia des de 1988, quan comença a fer els seus primers passos amb càmeres rèflex senzilles i a experimentar de manera autodidacta amb el laboratori en Blanc i Negre.

En 1991 va estudiar fotografia en el Centre d'Estudis de la Imatge (C.E.I.). En 1995 ingressa en l'Agrupació Fotogràfica Artística Linense (A.F.A.L.), on ha impartit multitud de cursos d'iniciació a la fotografia i de laboratori.

 Ha participat en més de 400 mostres i exposicions col·lectives al llarg de tota la geografia espanyola, d'entre la qual destaca la seua participació en l'exposició itinerant: “Mestres Andalusos de la Fotografia Analògica”.

Dins de l'apartat d'exposicions individuals compta amb les següents: "Macroflora, a vista d'insecte", "Retrospectiva", "Espais Naturals", "Paisatges" i "Angelets”.

Ha publicat fotografies en nombrosos llibres i catàlegs d'àmbit nacional i internacional i al juny de 2020 publica el seu primer llibre de fotografies anomenat “SARCASMUS” on l'autor exposa la seua visió personal de la fotografia de carrer, establint a través de situacions quotidianes una metàfora visual.

El mes d'octubre de 2.004 la Federation Internationale de L`Art Photographique, (FIAP), institució reconeguda per la UNESCO, li concedeix la distinció “Artista FIAP” en el XIX Congrés de la Confederació Espanyola de Fotografia (CEF) de Palma, i a l'octubre de 2020, la Federació Andalusa de Fotografia (FAF), li concedeix la distinció “Artista FAF”.

Actualment és membre de la CEF (Confederació Espanyola de Fotografia), FAF (Federació Andalusa de Fotografia), Club Fotogràfic 76 “Juan Rivera” (Puerto Real), AFOSAN (Sant Roque), AFOB (Els Barris) i 35mmAF (Manilva).

logo facebook Rubén Vázquez Trujillo

"PURE STREET (CARRER PUR)"

XAVIER SUREDA MASSAGUER (Santa Cristina d’Aro, Girona)

"Aquestes tres fotografies formen part d'un projecte més ampli de "Street Photography" realitzat a Nova York i Chicago a l'agost de l'any 2018. Per a mi Street Photography és la cerca pel carrer, amb una mirada treballada, esperant que la confluència de diferents persones en diferents plans de la mateixa fotografia donen un equilibri a una fotografia buscada, enmig del desordre del carrer. Espere que el resultat siga com una sintonia de diferents freqüències, amb una composició i un enquadrament que em permeten sentir i transmetre l'encasellar, en un instant, una harmonia quasi musical. És com anar pujant nivells fins a aconseguir un nivell mental sublim, per a traslladar l'espontaneïtat de moments quotidians, mostrant l'autenticitat de les emocions de les persones i les seues mirades des de la meua perspectiva personal. Quan mire les fotografies realitzades posteriorment em sorprén que les que han aconseguit aquest equilibri solen estar bastant juntes, la qual cosa reflecteix que inclou un treball de maduració."

SOBRE L'AUTOR:

logo instagram xavisureda

Fuse

Espai Cultural · C/ Mestre Serrano 31 baix · 03750 Pedreguer (Alacant)

Suscríbete a nuestro newsletter / Subscriu-te al nostre newsletter
Copyright © AFAP
Diseño/disseny CREA1STUDIO